Vikinglotto rezultate

rezultatet më të fundit e mërkurë, 10 korrik 2024.

 • 31
 • 35
 • 36
 • 40
 • 41
 • 45
 • 5

Vikinglotto rezultate e mërkurë, 3 korrik 2024.

 • 2
 • 4
 • 28
 • 29
 • 34
 • 47
 • 2

Vikinglotto rezultate e mërkurë, 26 qershor 2024.

 • 9
 • 35
 • 36
 • 40
 • 41
 • 47
 • 5

e mërkurë, 19 qershor 2024.

 • 1
 • 5
 • 7
 • 18
 • 28
 • 48
 • 4

e mërkurë, 12 qershor 2024.

 • 3
 • 14
 • 21
 • 26
 • 41
 • 44
 • 3

e mërkurë, 5 qershor 2024.

 • 8
 • 11
 • 14
 • 18
 • 39
 • 40
 • 4

e mërkurë, 29 maj 2024.

 • 9
 • 12
 • 14
 • 18
 • 31
 • 42
 • 5

: Informacioni i emrit të llotarisë

Lotaria shumëkombëshe evropiane luhet në 10 vende. Ngjashëm me EuroMillions, EuroJackpot dhe EuroDreams.

Biletat mund të blihen në Danimarkë, Estoni, Finlandë, Islandë, Letoni, Lituani, Norvegji, Slovenia, Suedi dhe Belgjikë. Tërheq janë në e mërkurë.

Jackpot midis 2.5 milion € dhe 29.3 milion €.

Shanset për të fituar në Vikinglotto

Në Vikinglotto lojtar zgjedh 6 numrat në mes 1 - 48 dhe 1 numra shtesë.

 • Jackpot në Vikinglotto është fituar nëpërmjet krahasimit 6 numrat kryesore dhe 1 numra shtesë. Shanset janë 1 në 98172100.
 • 2. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 6 numrat kryesore. Shanset janë 1 në 14024600.
 • 3. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 5 numrat kryesore dhe 1 numra shtesë. Shanset janë 1 në 389571.
 • 4. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 5 numrat kryesore. Shanset janë 1 në 55653.
 • 5. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 4 numrat kryesore dhe 1 numra shtesë. Shanset janë 1 në 7601.
 • 6. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 4 numrat kryesore. Shanset janë 1 në 1085.
 • 7. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 3 numrat kryesore dhe 1 numra shtesë. Shanset janë 1 në 427.
 • 8. çmimi është fituar nëpërmjet krahasimit 3 numrat kryesore. Shanset janë 1 në 61.

Historia e Vikinglotto

 • Vikinglotto filloi në 1991. Ishte lotari i parë shumëkombësh në Evropë.
 • Barazimi i parë ishte në 17 Mars 1993 me pjesëmarrjen e Danimarkës, Finlandës, Islandës, Norvegjisë dhe Suedisë. Formati ishte gjashtë numra midis 1 - 48 dhe tre numra shtesë.
 • Estonia bashkohet me 2000.
 • Në 2002 Lojë Joker prezantohet të shtunën në të mërkurën në Norvegji, Suedi, Danimarkë, Islandë dhe Finlandë si një lojë shtesë.
 • Në vitin 2004, numri i fatit është prezantuar në 18 gusht në Finlandë, Danimarkë, Norvegji dhe Islandë. Prizemimi i çmimit të çmimit rritet nëse numri i paracaktuar me fat është një nga numrat kryesorë që shfaqet në barazimin Vikinglotto.
 • Në vitin 2011 Letonia (Latvijas Loto) dhe Lituania (Olifeja) bashkohen në lotari.
 • Më 2017 24 maji numër Viking zëvendëson numrat Lucky. Vetëm çmimet e çmimit të parë dhe të nivelit të dytë tani janë të njëjta në të gjitha vendet pjesëmarrëse. Kategoritë e mbetura të çmimeve vendosen në shkallë vendi.
 • 2017 janë prezantuar kufijtë e Jakcpot. Maksimumi i 35 milion çmim çmimit dhe 3 milion € minimumi.
 • 2017 9 Nëntori Sllovenia bashkohet me shortin.

Organizatorët e Vikinglotto